MIKÄ MÄTTÄÄ vol. kaks

Nautin suuresti viime viikonloppuna siitä, kun sain purkaa kiukustumistani universumia kohtaan ja arvatkaapa mitä - aion tehdä sen uudestaan. Sain edellisestä kerrasta niin kivaa palautetta sekä innostuin touhusta sen verran myös itse, joten nyt aloitetaan kierros kaksi! Teidän kommenttinne sekä mun oma pääkoppani antoi kymmeniä uusia aiheita, joten katsotaan, mitkä karsin tähän kaikkien näkösälle.

1. Ihmisten käyttäytyminen julkisissa kulkuvälineissä
Turkulaistuneena ihmisenä voin puhua vain linja-autoista, mutta kai tämä sama käytäntö pätee myös metroissa ja ratikoissa. On jumalattoman ärsyttävää astua maanantaiaamuna puoli kahdeksalta puolitäyteen bussiin ja huomata, että jokaikinen ihminen istuu kahden istuttavalla penkillä vieden omalla perseellään koko sen penkin, hievahtamattakaan sillä välin kun sisään lappaa lisää ihmisiä. Siinäkös sitten seisot puolisen tuntia keskustaan, koska naapurin ukko ei halua liikuttaa persettään 10cm oikealle, sitä varten ne käytävät sinne auton sisälle rakennetaan, että siinä saa kaikki muut kuin _minä itse_ seisoa. Puhumattakaan näistä iltapäivän ah niin söpöistä mummeleista, jotka päättävät lähteä citymarkettiin keskiviikko-ostoksille kello neljän ruuhkan aikaan ja päättävät maksaa bussilippunsa pikkuhiluilla. Odotetaan siinä kymmenen minuuttia pysäkillä, vaikka sulla on jumalattoman kiire treeneihin/töihin/kaveria tapaamaan tai vaikka kotiin ihan vaan vessaan, niin ei kun pakko saada ne viissenttiset kukkarosta käytettyä. Tää kyseinen tapahtuma koskee myöskin ihan kaikkialla muillakin kassoilla, sillä nää tuppaa tulemaan aina ajankohtaiseksi, kun sulla sattuu olemaan kiire.

Puhumattakaan näistä 50 vuotta tupakoineista viskibassoista, jotka tulevat tietty istumaan viereesi ja tukkimaan hengitystiet niinkin paskasella hajulla, vaikka muu bussi oiskin tyhjä. Ja auta armias, jos sulla on jalassa sukkikset, niistähän ei voi pitää näppejään erossa.


2. Koirien nostaminen ihmisen tasolle
Nyt toivon, ettei kukaan eläinihminen nosta nokkaansa tästä pystyyn. Mä tykkään koirista. Koiraa voi ja pitää kutsua kolmannessa persoonassa, niin teen itsekin. Sen kanssa leikitään, sitä rakastetaan ja sille annetaan aikaa, kuten kaikille perheessä. Jotkut tapaukset vaan osaavat mennä erittäin pahasti yli. Koira ei ole ihminen, se on lemmikki. Sille ei pueta vaatteita, sitä ei paijata kuin hemmoteltua lasta. Vaikken koirista kovin paljon tiedäkkään, kyllä mullakin tarpeeksi maalaisjärkeä päässä riittää. Koiralle ei aleta hössöttämään kuin kakaralle, kun tämä paskoo matolle, että "voi meidän pikku_Musti miksi sinä nyt tuolla lailla teit??". Eläin ei ymmärrä tätä. Sitä torutaan ja koulutetaan, että sen kanssa kehdataan tai voidaan käydä julkisilla paikoilla. Jos syödään perheen kanssa pöydän ääressä, Tessulle ei anneta ruokaa pöydästä tai mitä pahempaa, nosteta syliin, että voidaan syödä mamin kanssa samalta lautaselta. Koira voi ja ehkä pitääkin olla perheenjäsen, mutta rajansa kaikella. Ei se koira siitä kynsien lakkailusta nauti, uskokaa pois. Saati sitten, että se osaisi sitä "kauneutta" jollain tavoin arvostaa.


3. Alkoholisoituneet 13-vuotiaat
Oot yläasteella? Hillut lauantait keskustassa viinapullo kädessä samalla kun pirautat eksäsi/kaverisi/äitisi/kissasi läpi, kuinka kivaa sulla on ja löytyykö pippaloita. Usko pois, ei sulle. Hyvä, jos sulla on kivaa, mutta jos toi toistuu joka ainut perjantai sekä lauantai, se on vaan surullista. Vielä surullisempaa, jos kukaan sua ei ole kotona kieltämässä tai asettamassa rajoja. Harmi, jos ton ikänen ei viikonlopuilleen muuta tekemistä keksi, kuin viinan. Viihteellä on kivaa, sitä en kiellä, mutta täytyy nyt elämällä muutakin sisältöä olla. Jos et seurassa osaa olla muutakun humalassa, niin fine to me, mutta voi olla, ettei sulla sitä seuraa kovinkaan kauaa ole.


4. Mainokset
Nyt vittu oikeesti. Tän takia mä en katso enää telkkaria, vaan seuraan suunnilleen kaikkia haluamiani sarjoja netistä. Mua ei mainostauot niinkään haittaa tai häiritse (hyvä aika käydä jääkaapilla), mutta ei helvetti ne itse mainokset. Pahimpiin kuuluu muun muassa Maybellinen barbimeikkimallit, hiivasienilääkemainokset sekä always -sidemainokset (käy miehiä sääliksi) ja kaikki mahdolliset jugurttimainokset. Mitä paskaa! Mä en usko, että mun suoli toimii paremmin paskoilla ruokatottumuksilla ihan vaan activian ansiosta, koska se saatanan ärsyttävä ämmä niin kivenkovaa hymy pyllyssä väittää. "Makuna löytyy myös mansikka" no vittu vau! Jos pari tulehdusta oon ittelleni saanu hankittua, en avaa naistenlehteä tai telkkaria saadakseni inspistä, minkä merkin sitä nyt valitsisi. Alwaysin mukapirteet "have a happy period" sidemainokset ei saa mun menkoista iloisia, vaikka ne teidän siteenne olisivatkin miten imukykyisiä tahansa. Mä en käy K-kaupassa niiden typerien puhuvien perunoiden takia vaan ihan vain siksi, että se sattuu nyt olemaan mun lähikauppa. Eikä se kauppias todellakaan aina hoida hommaansa! Mä en halua lambin vessapaperia, koska vain yksi arkki riittää. Musta ette saa Saunalahden asiakasta, vaikka kuinka hokisitte, miten paljon siitä löytyy järkeä. Oikeastaan ainoa nautittava mainosyksilö on se legendaarinen Saarioisen "meidän äiti tekee teidän äitien ruuat" -mainos, mutta nykyään kaikki muut Saarioiseltakin on ihan jumalattoman ärsyttävää, varsinkin se keski-ikäinen hermoromahdusta odottava mies, joka soittaa äidilleen jatkuvasti. Vittu nyt.


5. Julkiset rakkaudentunnustukset
Myönnettäköön, että pusukuvat ja yhteiskuvat on ihan söpöjä ja on hienoa, kun ollaan löydetty toinen puolisko, mutta onko sitä nyt pakko koko ajan hehkuttaa. Omistan useita seurustelevia kavereita ja musta se pusuttelu ja halailu on ihan söpöä, kunhan pysytään kohtuuden rajoissa. Auta armias, kun nään puolituttuja tunkemassa kättä housuihin jossain julkisilla paikoilla niin ei helkkari, mä haluan vajota maan alle. Mun mielestä parisuhde on kuitenkin osittain oma asia ja jotkut asiat kuuluu vaan itse tapahtumaan osallistuville. Ei mua kiinnosta osallistua puolituntemattomien seksielämään vaikka bussissa, kun edessä istuva pariskunta tykkää kovasti tunkea kieltä kurkkuun sekä kättä vähän muualle. Mua ei kiinnosta nähdä, kuinka pitkälle sen typykän pitää aktia eteenpäin viedä, että kiihotutaan. On kyse vain käytöstavoista, ja mun mielestä on epäkohteliasta sivuuttaa esimerkiksi porukassa kaikki muut ihmiset ja keskittyä vain yhteen vaikka vähän intiimimmällä kanssakäymisellä, se saa muut vaivaantumaan. Tää asia ei myöskään rajoitu pelkästään julkisilla paikoilla käyttäytymiseen, vaan ihan myös netissä. Joka päivä uusi kuva teistä kahdesta koiralenkillä/keilaamassa/päikkäreillä/rannalla auringonlaskussa/studiossa koiranpennun kanssa antaa vain kuvan, ettei teillä olisi muuta seuraa, kuin toisenne. Rakkaustunnustukset toistensa seinillä on vain ärsyttävää huomionhakemista ja joka kuukausipäivän päivitys ei kiinnosta ketään. Mun mielestä aika monella oisi aihetta miettiä vähän itsekin omia motiivejaan, onko tarkoituksena vain näyttää ihmisille vai pidätkö siitä kumppanistasi oikeasti niin paljon, kuin yrität antaa ymmärtää.

Älkääkä jumalauta hylätkö niitä kavereita vain, koska satutte seurustelemaan. Musta mitään niin ärsyttävää ihmissuhteiden kannalta ei ole, kuin joku ennen niin harvoin näkemä kaveri alkaakin eron jälkeen tunkemaan seuraan takaisin, kun ei enää olekaan sitä ketä aina kainalossa viihtyisi.


6. Salkkarit
Mä en edes yritä enää ymmärtää, minkä takia tätä sarjaa edes a) ollaan alettu tekemään b) jaksetaan vielä edelleen katsoa. Nuorempana tunsin itseni lievästi ulkopuoliseksi kun sarjaa en seurannut, mutta nyt en vaan jaksa enää välittää. Ei koko sarjassa oo mitään järkeä? Mä oon elämässäni kattonu ehkä kolmisen jaksoa sekä kuullu kavereiden keskusteluista sen verran, mitä mä tarvitsen toteakseni koko sarjan sisältävän vaan ison kasan hevosenpaskaa. Hahmot on tylsiä ja mauttomia, näyttelijät paskoja ja juonessa ei päätä ei häntää. Tuskin ketään oikeesti kiinnostaa, pääseekö se Severi kotiin vai mikä se juttu nyt olikaan. Jos itse sarjaa ei vielä lähitulevaisuudessa saada telkkarista pois, poistakoot edes sen Ismon tai Sepon ellei molemmat tylsät jo nähdyt hahmot sarjasta helvettiin. Onneks ne lopetti Kotikadun jo. Tällaiset suomalaiset muka jännät kotimaiset tv-sarjat ei oo mitään laatuohjelmaa ja mä en ainakaan keksi mitään syytä, miksi jatkaa väkisin tai edes aloittaa tällaista kakkaa. Jos haluaa katsoa tästä gengrestä jotakin, avatkoon telkkarinsa Emmerdalen aikoihin, ei tule ainakaan myötähäpeä suomalaisen kielioppi-hesalaismurteen kanssa.

Kumpikin ihan vitusti liikaa.

7. Facebookin tykkäyskalastajat
Mä en ymmärrä näitä. En ees jaksa sanoa mitään, kuva kertoo kaiken:


Siis, miksi?? Voisin heittää tähän vaikka miljoonia vastaavia. "Like if you love your grandma, ignore if you want to kill yourself." tai "Like if you own a best friend/phone/mother/anything" siis mikä järki noissa on? En tajua mistä noita oikein tulee mun(kin) etusivulle, mutta oon huomannu, että jotkut idiootit oikeesti munkin kaverilistoilta jaksaa tykätä noista.

8. "Haluan miehen joka on ymmärtäväinen/komea/romanttinen/hauska/fiksu/hyvä suutelija/lojaali/uskollinen/hyvä sängyssä/hyvännäköinen ja joka ei ikinä jätä mua" -naiset
Kuulostaa mun korvaan enemmän puhuvalta koiralta tai alienilta kuin mieheltä. Mun mielestä nykyään naiset (yleistän vähäsen) on ihan älyttömän vaativia ja lellittyjä parisuhteen ja miesihanteiden kanssa. Sinkkuna saatetaan vetää odotukset ihan äärimmäisyyksiin, odotetaan samantien jotakuta prinssiä valkoisella ratsulla, joka sattuu vain rakastumaan suhun tavikseen ensisilmäyksellä ja palvovan ja hemmottelevan sut piloille, eikä sun tarvitse tehdä mitään, koska hei sähän olet nainen. Sähän ansaitset sen! Miehen pitää treenata, näyttää samalta kuin hunksit, kokkaus on pakollinen koska rakastat kynttiläillallisia. Pitää harrastaa, opiskella, käydä töissä ja hemmotella sua, koska sähän oot se parisuhteen tärkein. Jos naiselle sanotaan jotain keittiöstä, heitetään voileipävitsiä tai pyydetään tekemään jotain ehkä vastineeksi ni eiii, mehän eletään 2000-luvulla! Silti loukkaannutaan verisesti, jos ovea ei avata, sun auton talvirenkaita vaihdeta tai ravintolaillallista tarjota. Jos mies ei jaksa rankan työpäivän jälkeen lähteä salille treenaamaan tai laittaa hiuksia koti-iltaa varten, niin valitetaan, miksei sitä viitsitä panostaa suhteeseen omaa ulkonäköä huolehtimalla, sillä sähän et halua koskea alustavaan sohvaperunaan. Kuitenkin, jos mies sanoo pitävänsä Megan Foxia hyvännäköisenä ja kauniina naisena, niin silloin häntä saa kutsua pinnalliseksi. Mutta niin, sinullahan on silti oikeus kuolata Magic Miken näyttelijäkaartia mielin määrin. Vaikka mies sua kuinka paljon rakastaa ja sinua yrittää tehdä onnelliseksi, hän ei ikinä tule olemaan läheskään yhtä ihana kuin Chuck Bass.

Tää ei kovinkaan paljoa vastaa mun ideologiaa tasa-arvoisesta parisuhteesta, niinkuin sitä kivenkovaa luullaan. Nykyään kaikki vaahtoavat naisille median tuomista ulkonäköpaineista, mutta mun mielestä se on yhtä lailla miehienkin ongelma. Tän takia Sinkkuelämää ei mulle aina maistu. Charlotte on ärsyttävä parisuhteen määräilijä, Miranda pitää kaikkia miehiä kusipäinä ja Carrie luulee olevansa aina se osapuoli suhteessa, joka luulee tietävänsä kaiken paremmin kuin kukaan muu. Silti niiden ympärillä pyörii yhä uudestaan joku raukka mies niiden valheellisia arvoja tukemassa? Koska nainen sä olet kultaa, no vittu niimpä. Ainoastaan Samanthalla on vähän terveempi suhde miehiin - hän sentään hyväksyy ne sellaisina kuin he ovat, tietenkin vähän muilla seurauksilla haha. Myös Frendien Rachel pompottaa välillä vähän loukkaantuessaan Rossia ihan jossain lattiarätin tasolla, että mua melkeen pahaa tekee sen miehen puolesta.


9. "Vittu mua vituttaa ja elämä on paskaa" -valittajat
Vaikka mäkin tässä nyt valitan parhaimmillani, en sitä kuitenkaan ihan joka päivä harrasta, uskokaa pois. Mun tekee melkein pahaa kuunnella näitä elämäänsä (muka)kyllästyneitä ihmisiä, jotka eivät mitään muuta keksi kavereilleen kertomista, kuin sen, miten perseestä kaikki on. Ja kun aletaankin miettimään vielä enemmän, niin ei oikeastaan mikään olekaan vikana, kunhan vaan tykkään hokea sitä jatkuvasti. Jos aamulla on herätys seitsemältä niinkuin kaikilla muillakin opiskelijoilla, niin elämä on paskaa. Jos ruuaksi on kaalilaatikkoa, etkä siitä pidä, niin elämä on paskaa. Jos olet taas kerran PA kun käytit kaiken rahasi viinaan, niin elämä on paskaa. Jos sinulla on huono tukkapäivä, niin elämä on paskaa. Jos ulkona sataa, on elämä paskaa. No vittu niin on! Pitäkää ne päänne kiinni, ellette keksi jotain parempaa. Suomessa asiat on kaikki ihan helvetin hyvin verrattuna muualle. Kylmä talvi ja korkeat verot on pikkujuttuja verrattuna siihen, ettei jossain päin maailmaa lapsilla ole ruokaa tai kattoa pään päällä, ja silti pistetään tehtaisiin töihin keskenkasvuisina senttipalkoilla, koska ei oo rahaa kouluun. Koulusta valittaminen ja varsinkin ilmaisesta kouluruuasta valittaminen on tekopyhintä shaissea, mitä ei suomalainen nuori suustansa voi päästää, varsinkin lukiolaisen suusta. Jaksetaan valittaa, kun ei ole muka varaa syödä ulkona tai shoppailla kerran kuussa, mutta se on pientä verrattuna muualle, sillä keskivertosuomalaisella on kaikki asiat kuitenkin hyvin. On surullista kuultavaa, miten jotkut jaksaa valitella miten huono olo on - katsokaa ympärillenne ja arvostakaa, mitä omistatte! Niin tyypillistä suomalaista, että kaivataan sitä, mitä muilla muka on. Ei sitä aina tarvitse olla mitä kirkkain sunshine, mutta turhat löpinät voi jättää pois, levittää vain huonoa mieltä turhaan kaikkiin muihinkin. Puheet pahoinvointivaltiosta saataisiin kuriin, jos ihmiset jättäisivät turhan dramaattisuuden elämästään pois.


10. Tatuointimokat
Ai, oot 14 ja isi antoi luvan ottaa synttärilahjaksi tatuoinnin. Kun lähdetään miettimään, minkälaisen haluat, et osaa päättää, mutta aika on varattu viikon päähän. Mitä helvettiä? Sehän on hienoa, kun sulla on joku pääskynen/tähti/ruusu/typerä merkityksetön tekstinpätkä jossain päin kehoa seuraavat 80 vuotta. "Muttaku se on nii siisti" - kommentti ei oo tarpeeksi hyvä syy tatuoinnille. Mä oon elämässäni nähnyt iha sikaupeita tatskoja, joilla on mitä upeempia ja syvällisempiä merkityksiä ihan itse omistajalleen. On naurettavaa, että muodin mukana otetaan kaikki kaveriporukassa samanlaiset tatskat vaikkapa tohon otsaan vain, koska hei se on tatuointi. Tatuointia mietitään, suunnitellaan ja totutellaan kuvaan ja ajatukseen musteesta ihossa reilun vuoden päivät, ellei useampikin. Itse oon harkinnut tiettyä leimaa ranteeseeni jo parisen vuotta, eikä vieläkään osaa olla varma asiasta. Mun mielestä surullisimpia tapauksia on nää suoraan jostain mallivihkosesta tempastut kukkakuviot.

Huvittavimpia juttuja on tietty nämä, milloin tatskanpiirtäjällä on lukihäiriö. Tai kun ei osata piirtää kunnolla. Ei siinä osaa enää muuta tehdä kuin nauraa.


11. Laihuuden ihannointi
Kun puhutaan kauniista ihmisestä, mulle ensimmäinen asia mikä mieleen tulee, ei ainakaan ole kyseisen henkilön paino. Mä en osaa yhdistää tätä nykyään vallalla olevaa "jos painat alle 55kg, olet arvokkaampi ihminen, kuin yli 60kg painava ihminen" -ideologiaa. Mun mielestä ihminen on kauneimmillaan silloin, kun on onnellinen. Vaikka se kuulostaa kuinka kliseiseltä tahansa, se näkyy. Se paistaa kasvoista, hehkuu käytöksessä, jos ihminen on sinut itsensä kanssa. Mä olen nähnyt niin kurvikkaitakin kuin hoikkiakin onnellisia naisia ja miehiä, jotka on ulkonäöllisesti viehettäviä, omilla tavoillaan. "Oot niin ihanan laiha" on ehkä hirvein kommentti, minkä ihminen voi toiselleen "kehuna" sanoa. Se ei ole mun mielestä positiivinen asia. Jos kommentoitaisiin "Olet niin ihanan kurvikas", suunnilleen 90 prosenttia saisi hepulin. Laihuudesta on tullut uusi kauneusmuoto, jos et omista sitä, et ole kaunis. Sinänsä surullista, koska sairaallollinen laihuus ei aina ole kropalle se terveellisin vaihtoehto. Jostain syystä tää asia sivuutetaan, koska sairaallollinen lihavuushan on enemmän halveksuttavaa, eikö niin? Vaikka sanotaan, että kauneuden eteen kuuluu kärsiä, se ei ole mun mielestä mikään kauheen tervejärkinen neuvo. Kauneus on elämää ja itsensä arvostamista. Toki terveellinen elämäntapa on aika välttämätön, mutta kuka sitä tuntisi olonsa onnelliseksi, jos söisi pelkästään roskaruokaa päivästä toiseen? Säännöllinen, tervehenkinen liikunta, säännöllinen syöminen, sosiaalisten suhteiden ylläpitäminen, opiskelu/työnteko  sekä itsestään huolehtiminen ei voi tehdä ihmisestä ylipainoista tai rumaa. Päinvastoin, tekee susta kauniin.

Kuitenkin! Hoikkuus ei ole asia, mitä tulisi vältellä, kuten ei myöskään kurvikkuuskaan. Jokaisen kroppa on erilainen, aineenvaihdunnat toimii erillä lailla, pituus vaikuttaa asioihin, kuten myös monet muut asiat. Geenit tekevät meistä omanlaisemme, eikä kenenkään tulisi asettua muottiin vain sen takia, mitä joku toinen pitää kauniimpana.


12. "Et osaa koska olet nainen" -äijät
Se, etten osaa matikkaa ei ole sen takia, koska mun kromosomit meni miten ne nyt meni. Se, etten ole kiinnostunut autoista enkä siis tiedä niistä mitään, ei johdu siitä, että mulla ei ole penistä. Syy, miksei historia tunne kuuluisia naisfilosofeja/fyysikoita/biologeja tai ihan mitä vaan ei ole siksi, etteivätkö naiset osaisi, vaan siksi, koska miehet eivät anna yrittää. Vaikka tämä tieto on ollut jo useamman vuosikymmenen tiedossa, on silti asioita, mitä miehet eivät vieläkään saa ahdettua päänuppiinsa, että ehkä nainenkin osaisi. Osaan vaihtaa kyllä itse lamppuni, en tarvitse siihen kolmea ruotsalaista pähkäilemään suurta dilemmaa. On loukkaavaa sukupuolisyrjintää, että jos pariskunta astuu sisälle autohuoltamoon, niin kysymykset autosta esitetään miehelle, vaikka kyseessä olisikin naisen auto. Vaikka sama tapahtuu myös toisinpäin ja miesten taitoja arvostellaan niin keittiössä kuin pesukoneidenkin ääressä. Jostain syystä on näin, että naisten kohdalla tää sattuu olemaan yleisempää.


Olen jälleen puhunut, joten hiljenen taas vähäksi aikaa. Muistuttaisin jälleen, että teksteissä on käytetty jälleen kirjoittajan omia mielipiteitä ja kokemuksia. Älä vedä hernettä nenään, ainoa kuka pahoittaa mielensä on sinä itse.

In English: Again, only in Finnish this time mates! I'll update more later!

19 kommenttia:

 1. Tää on taas ihan loistava! Varsinkin kohdat 8 ja 9 on niin pistäny vituttaan aika useinkin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. et oo todellakaan yksin :D kiitti paljon :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. kuolin sil suunnillee nauruu ku samaistuin nii paljo

   Poista
  2. oon muuten vähän eri mieltä tossa mies-nainen-jutussa. suurimmaksi osaksi samaa mieltä, mutta kyllä sukupuolten välillä on ihan biologisiakin eroja (siis senkin lisäksi mitä housuista löytyy XD). onhan se vähän stereotypistä kysyä naispuoliselta kaverilta jos tarvitsee kokkausvinkkejä ja toisinpäin miespuoliselta jos tarvitsee apua auton kanssa, mutta useimmiten se toimii vaan niin paremmin. :D tottakai on paljon poikkeuksia, ja mähän oon historian säälittävin tapaus keittiössä kun taas vaikka meidän iskä ihan loistokokki, mutta ei mua autotkaan kiinnosta ja se taas vaihtaa autoa ihan niinkun pikkulapset leluja. :D oon kyllä samaa mieltä tossa lampun vaihto -jutussa, kyllä naisetkin osaa vaihtaa lampun ja kantaa kauppakassit sisään. :D ja myönnän, että välillä mua täällä varsinkin oikein ärsyttää miesten avuttomuus tietyissä jutuissa (ja samaten naisten, kauppakassit jätetään autoon ja mies tulee sisältä hakemaan ne), vaimo lähtee ulos niin miehelle on illallinen jääkaapissa valmiina. :D

   Poista
  3. joo mäki muistan joskus lukeneeni jostai lehdest noista eroista esim aivoissa, mut en muistanu iha mite se sit loppupeleissä meni :D ihmisethä tietää tosi vähän tästä vaiks tutkimuksii ollaan tehty mut mitään ei olla varmistettu, joten! stereotypioihin mähän tässä enimmäkseen puutuin :) onneks täällä päin ollaan vähän paremmalla tolalla ku siellä näköjää! :D

   Poista
  4. DOU SÄ JÄTÄT KAUPPAKASSIT AINA AUTOON TAI VÄHINTÄÄN ALAKERTAAN JA MÄ KANNAN NE XDXDXDXDXD

   Poista
  5. MÄ KANNAN OSAN XDD .. ja iida muuten, saanen huomauttaa et eka postaus oli MIKÄ ja tää on MITÄ ;))

   Poista
  6. MIMMI XD dou busted !! ja juu korjasin XD kiva en huomannu XD

   Poista
 3. Jes! Oon samaa mieltä kaikista kohdista. Parempi ku edellinen postaus sii mielessä et nää osus paremmin itellekin. Toi tatska homma on aika pirun ärsyttävää i know. Ei perse et ketuttaa just kun sellaset 13-15 veet saa tatskoja eikä ne tiedä ees millasen. Ite oon halunnu tatskan niin kauan ku muistan ja mulla on pysyny samat ideat jo muutaman vuoden, ja siltikin harkitsen niitä pitkään kun täysikäseks tulen, koska se asia pitää miettiä huolella. (:

  Ja salkkarit sekä toi fbn tykkäyskuvasydeemit. Sais loppua ja pian. Voisin pistää BB:n samaan syssyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Mahtavaa et tää miellytti :) toivottavasti saat tulevaisuudessa tatskan joka sua itteäs miellyttää, mullakin on sama tavote! Kyllä niitä jaksaa odotella, koska se sitten on ja pysyy kun sen vihdoin saa :) BB on hyvä pointti! Ihan kamala ohjelma, vois pistää adressin liikkeelle sitä vastaan tai jotai.

   Poista
 4. taas ihan mahtava postaus! :)

  VastaaPoista
 5. RAKASTAN SUN JOKA IKISTÄ LAUSETTA! AMEN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha nea! kiitti pal :D kiva kuulla, amen!

   Poista
 6. ... ja
  Ikä on oikeasti vain turhake. Joskus ihminen on saavuttanut jonkin tietyn iän, mutta ei silti vastaa vielä sitä mitä häneltä vaadittaisiin, ja kyseisen iän perusteella hän pääsee silti mm. töihin, ajokouluun tai mihin tahansa muuhun kouluun. Mielummin voisi olla tasokokeet, joilla katsottaisiin, että onko ihminen kypsä. Silloin ei tarvitsisi kärsiä keski-iän kriisistä tai jäädä eläkkeelle, koska on juuri sen tietyn ikäinen. Asioita saisi tehä niin kauan kun lystää, ja tällöin tekeminen olisi mukavaa. Tosin tietysti pitäisi pystyä elättämään itsensä. Iättömänä ei tulisi pakottavaa tarvetta tehdä asioita vain sen takia, että on tietyn ikäinen ja olisi noloa olla tekemättä sen ikäisenä kyseistä asiaa. Kaveritkin saisi valita olemuksen perusteella, sen enempää ikää kritisoimatta. Tällöin vältyttäisiin myös villityksiltä alaikäisyyden villityksiltä, kuten polttamisen hurmasta, vain sen takia, että se on alaikäisenä kiellettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla jääny osa viestistä tulematta perille? Koska en ymmärrä nyt ollenkaan, mistä puhut, sillä en tekstissäni mun mielestä puhunut ollenkaan tästä aiheesta :-D Pointti sulla on, vaikka siinä on sinänsä aika suuria porsaanreikiä, mun mielestäni.

   Poista
 7. Toi 11. kohdan kuva on vaan paras! :D

  VastaaPoista

Copyright © 2015 · Designed by Pish and Posh Designs