another half of the year 2012

Nyt seuraa loppuvuoden tiivistelmä; osa kaks tulee tässä! Edelliseen osaan pääset tästä.

Another half of my year; Here we go!
Koska mulla ei töiltäni löytynyt ollenkaan vapaata, oli mulla aika rauhallinen kesäloma. Pyörin kaupungilla, treffailin kavereita ja jätin festarit kaikki välistä - tietty mulla oli aina työvuorot. Innostuin jälleen lukemisesta ja tuli luettua potterit ehkä kertaa viistoista. Tein myöskin elämäni tähän astisista suurimman ostoksen; oman tietokoneen!

Because I didn't have holiday at all from work, I didn't party so much. Hanging out with friends, little shopping and reading my favourite books again and again! And I also made my biggest shopping ever - an own computer!

Työelämään jo vähän väsähtäneenä odottelin koulun alkua uudella innolla! Mökkeilin viimeiset kerrat sinä kesänä, nautin auringosta ja käytiin pienellä turistikierroksella serkkuperheen kanssa, jotka ovat toiselta paikkakunnalta. Juhlittiin myöskin haikein mielin Doun (klick!) luona läksiäisiä.

Already tired of working, I was waiting school for start again! Last time at summer cottage, enjoying of the sun and being a little tourist at my hometown haha. We also had little party for Dou (klick!) - she lucky one is having a year in UK.

Tuli käytyä IKEAssa ja sisustettua huonetta pienin elkein vähän uudelleen. Arki meni koulussa ja viikonloput kavereiden kanssa tai kotona rentoutuen. Suunniteltiin kieli pitkällä talvelle ulkomaanmatkoja, pakotieksi arjelle, kuitenkaan saamatta kummempia aikaiseksi.

At September I visited IKEA and decorated my room again a little bit. I was in school every day and weekends were relaxing with friend or just enjoying my time alone at home. I daydreamed of traveling. 

Luonto alkoi tuuppimaan syksyä esille ja nautin väreistä täysin rinnoin! Arki parani villasukkien, hyvän teen ja mahtavan musiikkilistojen kautta hilpeämmäksi. Yritin hyödyntää lempikesävaatteitani vielä kun tarkeni. Metsästin sitä ihanaa talvitakkia vaatekaupoista minkä ehti, mutta jostain syystä tunsin itseni aika nirsoksi.

Finland's autumn was so beautiful this year! Woolen socks, great tea and fabulous music made my days a little bit better.

Koukutuin entistä pahemmin Frendeihin sekä muihin lemppari TV-sarjoihin, muun muassa Greyn anatomiaan ja Vampyyripäiväkirjoihin. Nautin kiireettömistä sunnuntaiaamuista, juhlin synttäreitä ja isänpäivää sekä kävin katsomassa ylpeänä ensimmäisten joukossa Twilightin viimeisen osan!

I was one of the first ones who saw Breaking dawn part 2! Non-busy sunday mornings made my weeks a little bit more bearable. F.R.I.E.D.S., Grey's anatomy and The Vampire diaries were my escape from reality. 
Joulukuu on kulunut puoliksi horroksessa ja puoliksi lomaa jo odotellen. Pakkasten kiristyessä tuli paleltua bussipysäkeillä useammankin kerran myöhässä olevaa linja-autoa odotellessa, tuli nautittua vähän joulusuklaita sekä ravattua parissakin pikkujouluissa! 

I think I was asleep most of the December lol. Already waiting for Christmas and the holiday. Cold degrees made me hope that I had born in Kalifornia or somewhere as warm place.


Pieni yhteenveto: Jälkikäteen, en voi uskoa miten paljon kaikkea on mahtunut yhteen ainoaan vuoteen. Oon itse muuttunut, sekä ulkonäöllisesti että omasta mielestäni myös luonteeltani. Oon tutustunut moneen uuteen kivaan ihmiseen, mutta myös huomannut, ketkä eivät oikeasti ole kaveruuden ansaitsevia. Itsevarmuus on kokenut kolauksia, kun taas osa on myös vahvistaneet sitä. Oon huomannut oppineeni sanoa asioille ei ja kunnioittamaan omia rajojani. Oon oppinut monia asioita, kun taas osa tuntuu entistä vaikeimmilta. Oon tehnyt töitä, monessa mielessä. Oon oppinut hyväksymään itseäni enemmän tällaisena, vaikka se tuntuukin vuosi vuodelta melkein vaikeammalta. 

En malta odottaa, mitä kaikkea vuosi 2013 tuo mukanaan!

half of the year 2012

Kokosin teille kunnon postauksen mun kuluneesta vuodesta, jälleen kerran! Päätin jakaa tän kahteen osaan, ihan vain keventääkseni vähäsen. Aloitetaampa alkuvuodesta!

A blog post about my year 2012! First six months looked like this:

Mulla ei ole erityisempiä muistoja tammikuulta - kai yritin vain selviytyä jälleen loman jälkeen alkaneesta koulusta hengissä. Piilouduin jatkuvasti pakkasta peiton alle ja yritin lämmitellä kylmää kurkkua lämpimillä juomilla.

January was awful - freezing. I just wanted to go to my warm bed. Hot chocolate became my life savior.
Vähät välitin ohi lipuvasta lukiosta ja laiskottelin oikein olan takaa. Koukutuin telkkarisarjoihin ja hautauduin yhä syvemmälle sohvannurkkaan, odottaen talveen täysin kyllästyneenä kevättä kuin unessa oleva karhu.

Couldn't stop waiting for the Spring. School sucked.
Maaliskuussa aloin pikku hiljaa heräämään talvihorroksesta. Nautin aurinkoisemmista iltapäivistä, jaksoin taas hymyillä tyhmillekin jutuille ja odotin innolla myöhempää kevättä.

When sun started to show her face more often, I reborn. Or something.
Lumipeitteen väistyttyä nautin täysin rinnoin alkaneesta tennarikaudesta ja kulutin lempifarkkutakkini miltei puhki. Ahkeraa kesänodotusta himmensi kouluhommat, mutta eivät nekään mun haaveilujani estäneet.

I couldn't stop waiting for Summer. I enjoyed Converse season and my favourite denim jacket almost worn out 'cause I used it so much. Even school work didn't got me down.

Tuli juhlittua 17 vuotta mittarissa! Ihastuin Nälkäpeliin - sekä kirjaan että elokuvaan. Haaveilin rantakeleistä ja festareista. Sain mahtavia uutisia töiden kannalta sekä odottelin kuumeisesti kesäloman alkua.

I fell in love with Hunger games - book and movie. I turned 17 years, so unnecessary! I dreamed about beach and festivals. And I got summer job of my dreams!

Työnteon sovittaminen muihin arkirutiineihin yllätti ja jouduin pistämään asioita tärkeysjärjestykseen. Kävin löysin rantein pyörähtämässä alennusmyynneissä, itkin muiden mukana kesäkuun surkeaa säätä ja toivoin, että omistaisin ehjän polkupyörän.

Even working like an adult was hard, I survived it. Shopping was nice and SALE's was nice! June's weather in Finland was so horrible that it almost made me cry every morning.

behind the scenes!

Otsikko kertoo aika lailla kaiken tarvittavan. Bloggareita aika usein arvostellaan diivailusta, mutta uskokaa tai älkää, tää on kaikkee muuta. Mulle meni pikku hetkinen kun kävin mun asukuvien kuvailuja läpi viime kesän ajalta eikä menny kuulkaa kauan, kun löysin mitä kivoimpia aarteita. Melkeen harmittaa, kun yleensä poistan kaikkein kamalimmat epäonnistuneet yksilöt, mutta ehkä se säästää teidän silmiänne sen verran. Ideana siis "behind the scenes" - tältä se kuvailu oikeesti suurimmaksi osaksi näyttää, kun vaan murto-osa päätyy tänne blogin puolelle.

Jäätyneen keskittyneestä ilmeestä päätellen näin jotain erittäin komeeta kello 15:ssa.


Oon pelottava...
...ja samalla menolla jatketaan!

Missä mun naama?

Akrobatiaa!

Mua ei siis oo ikinä ennen varmaan hävettänyt niin paljon kuin tona tuulisena päivänä, kun mun helmat lennähti korviin asti ehkä kertaa miljoona.
"Hello there!"
Kauniit simmut meikällä

Mitä hittoo täsä tapahtuu??

Yhteenveto: tuuli on yleisin vihollinen. Myös hauska henkilö kameran takana aiheuttaa mitä parhaimpia otoksia.

In English: Yeah, definitely behind the scenes... This is all you need to know.

MIKÄ MÄTTÄÄ vol. kaks

Nautin suuresti viime viikonloppuna siitä, kun sain purkaa kiukustumistani universumia kohtaan ja arvatkaapa mitä - aion tehdä sen uudestaan. Sain edellisestä kerrasta niin kivaa palautetta sekä innostuin touhusta sen verran myös itse, joten nyt aloitetaan kierros kaksi! Teidän kommenttinne sekä mun oma pääkoppani antoi kymmeniä uusia aiheita, joten katsotaan, mitkä karsin tähän kaikkien näkösälle.

1. Ihmisten käyttäytyminen julkisissa kulkuvälineissä
Turkulaistuneena ihmisenä voin puhua vain linja-autoista, mutta kai tämä sama käytäntö pätee myös metroissa ja ratikoissa. On jumalattoman ärsyttävää astua maanantaiaamuna puoli kahdeksalta puolitäyteen bussiin ja huomata, että jokaikinen ihminen istuu kahden istuttavalla penkillä vieden omalla perseellään koko sen penkin, hievahtamattakaan sillä välin kun sisään lappaa lisää ihmisiä. Siinäkös sitten seisot puolisen tuntia keskustaan, koska naapurin ukko ei halua liikuttaa persettään 10cm oikealle, sitä varten ne käytävät sinne auton sisälle rakennetaan, että siinä saa kaikki muut kuin _minä itse_ seisoa. Puhumattakaan näistä iltapäivän ah niin söpöistä mummeleista, jotka päättävät lähteä citymarkettiin keskiviikko-ostoksille kello neljän ruuhkan aikaan ja päättävät maksaa bussilippunsa pikkuhiluilla. Odotetaan siinä kymmenen minuuttia pysäkillä, vaikka sulla on jumalattoman kiire treeneihin/töihin/kaveria tapaamaan tai vaikka kotiin ihan vaan vessaan, niin ei kun pakko saada ne viissenttiset kukkarosta käytettyä. Tää kyseinen tapahtuma koskee myöskin ihan kaikkialla muillakin kassoilla, sillä nää tuppaa tulemaan aina ajankohtaiseksi, kun sulla sattuu olemaan kiire.

Puhumattakaan näistä 50 vuotta tupakoineista viskibassoista, jotka tulevat tietty istumaan viereesi ja tukkimaan hengitystiet niinkin paskasella hajulla, vaikka muu bussi oiskin tyhjä. Ja auta armias, jos sulla on jalassa sukkikset, niistähän ei voi pitää näppejään erossa.


2. Koirien nostaminen ihmisen tasolle
Nyt toivon, ettei kukaan eläinihminen nosta nokkaansa tästä pystyyn. Mä tykkään koirista. Koiraa voi ja pitää kutsua kolmannessa persoonassa, niin teen itsekin. Sen kanssa leikitään, sitä rakastetaan ja sille annetaan aikaa, kuten kaikille perheessä. Jotkut tapaukset vaan osaavat mennä erittäin pahasti yli. Koira ei ole ihminen, se on lemmikki. Sille ei pueta vaatteita, sitä ei paijata kuin hemmoteltua lasta. Vaikken koirista kovin paljon tiedäkkään, kyllä mullakin tarpeeksi maalaisjärkeä päässä riittää. Koiralle ei aleta hössöttämään kuin kakaralle, kun tämä paskoo matolle, että "voi meidän pikku_Musti miksi sinä nyt tuolla lailla teit??". Eläin ei ymmärrä tätä. Sitä torutaan ja koulutetaan, että sen kanssa kehdataan tai voidaan käydä julkisilla paikoilla. Jos syödään perheen kanssa pöydän ääressä, Tessulle ei anneta ruokaa pöydästä tai mitä pahempaa, nosteta syliin, että voidaan syödä mamin kanssa samalta lautaselta. Koira voi ja ehkä pitääkin olla perheenjäsen, mutta rajansa kaikella. Ei se koira siitä kynsien lakkailusta nauti, uskokaa pois. Saati sitten, että se osaisi sitä "kauneutta" jollain tavoin arvostaa.


3. Alkoholisoituneet 13-vuotiaat
Oot yläasteella? Hillut lauantait keskustassa viinapullo kädessä samalla kun pirautat eksäsi/kaverisi/äitisi/kissasi läpi, kuinka kivaa sulla on ja löytyykö pippaloita. Usko pois, ei sulle. Hyvä, jos sulla on kivaa, mutta jos toi toistuu joka ainut perjantai sekä lauantai, se on vaan surullista. Vielä surullisempaa, jos kukaan sua ei ole kotona kieltämässä tai asettamassa rajoja. Harmi, jos ton ikänen ei viikonlopuilleen muuta tekemistä keksi, kuin viinan. Viihteellä on kivaa, sitä en kiellä, mutta täytyy nyt elämällä muutakin sisältöä olla. Jos et seurassa osaa olla muutakun humalassa, niin fine to me, mutta voi olla, ettei sulla sitä seuraa kovinkaan kauaa ole.


4. Mainokset
Nyt vittu oikeesti. Tän takia mä en katso enää telkkaria, vaan seuraan suunnilleen kaikkia haluamiani sarjoja netistä. Mua ei mainostauot niinkään haittaa tai häiritse (hyvä aika käydä jääkaapilla), mutta ei helvetti ne itse mainokset. Pahimpiin kuuluu muun muassa Maybellinen barbimeikkimallit, hiivasienilääkemainokset sekä always -sidemainokset (käy miehiä sääliksi) ja kaikki mahdolliset jugurttimainokset. Mitä paskaa! Mä en usko, että mun suoli toimii paremmin paskoilla ruokatottumuksilla ihan vaan activian ansiosta, koska se saatanan ärsyttävä ämmä niin kivenkovaa hymy pyllyssä väittää. "Makuna löytyy myös mansikka" no vittu vau! Jos pari tulehdusta oon ittelleni saanu hankittua, en avaa naistenlehteä tai telkkaria saadakseni inspistä, minkä merkin sitä nyt valitsisi. Alwaysin mukapirteet "have a happy period" sidemainokset ei saa mun menkoista iloisia, vaikka ne teidän siteenne olisivatkin miten imukykyisiä tahansa. Mä en käy K-kaupassa niiden typerien puhuvien perunoiden takia vaan ihan vain siksi, että se sattuu nyt olemaan mun lähikauppa. Eikä se kauppias todellakaan aina hoida hommaansa! Mä en halua lambin vessapaperia, koska vain yksi arkki riittää. Musta ette saa Saunalahden asiakasta, vaikka kuinka hokisitte, miten paljon siitä löytyy järkeä. Oikeastaan ainoa nautittava mainosyksilö on se legendaarinen Saarioisen "meidän äiti tekee teidän äitien ruuat" -mainos, mutta nykyään kaikki muut Saarioiseltakin on ihan jumalattoman ärsyttävää, varsinkin se keski-ikäinen hermoromahdusta odottava mies, joka soittaa äidilleen jatkuvasti. Vittu nyt.


5. Julkiset rakkaudentunnustukset
Myönnettäköön, että pusukuvat ja yhteiskuvat on ihan söpöjä ja on hienoa, kun ollaan löydetty toinen puolisko, mutta onko sitä nyt pakko koko ajan hehkuttaa. Omistan useita seurustelevia kavereita ja musta se pusuttelu ja halailu on ihan söpöä, kunhan pysytään kohtuuden rajoissa. Auta armias, kun nään puolituttuja tunkemassa kättä housuihin jossain julkisilla paikoilla niin ei helkkari, mä haluan vajota maan alle. Mun mielestä parisuhde on kuitenkin osittain oma asia ja jotkut asiat kuuluu vaan itse tapahtumaan osallistuville. Ei mua kiinnosta osallistua puolituntemattomien seksielämään vaikka bussissa, kun edessä istuva pariskunta tykkää kovasti tunkea kieltä kurkkuun sekä kättä vähän muualle. Mua ei kiinnosta nähdä, kuinka pitkälle sen typykän pitää aktia eteenpäin viedä, että kiihotutaan. On kyse vain käytöstavoista, ja mun mielestä on epäkohteliasta sivuuttaa esimerkiksi porukassa kaikki muut ihmiset ja keskittyä vain yhteen vaikka vähän intiimimmällä kanssakäymisellä, se saa muut vaivaantumaan. Tää asia ei myöskään rajoitu pelkästään julkisilla paikoilla käyttäytymiseen, vaan ihan myös netissä. Joka päivä uusi kuva teistä kahdesta koiralenkillä/keilaamassa/päikkäreillä/rannalla auringonlaskussa/studiossa koiranpennun kanssa antaa vain kuvan, ettei teillä olisi muuta seuraa, kuin toisenne. Rakkaustunnustukset toistensa seinillä on vain ärsyttävää huomionhakemista ja joka kuukausipäivän päivitys ei kiinnosta ketään. Mun mielestä aika monella oisi aihetta miettiä vähän itsekin omia motiivejaan, onko tarkoituksena vain näyttää ihmisille vai pidätkö siitä kumppanistasi oikeasti niin paljon, kuin yrität antaa ymmärtää.

Älkääkä jumalauta hylätkö niitä kavereita vain, koska satutte seurustelemaan. Musta mitään niin ärsyttävää ihmissuhteiden kannalta ei ole, kuin joku ennen niin harvoin näkemä kaveri alkaakin eron jälkeen tunkemaan seuraan takaisin, kun ei enää olekaan sitä ketä aina kainalossa viihtyisi.


6. Salkkarit
Mä en edes yritä enää ymmärtää, minkä takia tätä sarjaa edes a) ollaan alettu tekemään b) jaksetaan vielä edelleen katsoa. Nuorempana tunsin itseni lievästi ulkopuoliseksi kun sarjaa en seurannut, mutta nyt en vaan jaksa enää välittää. Ei koko sarjassa oo mitään järkeä? Mä oon elämässäni kattonu ehkä kolmisen jaksoa sekä kuullu kavereiden keskusteluista sen verran, mitä mä tarvitsen toteakseni koko sarjan sisältävän vaan ison kasan hevosenpaskaa. Hahmot on tylsiä ja mauttomia, näyttelijät paskoja ja juonessa ei päätä ei häntää. Tuskin ketään oikeesti kiinnostaa, pääseekö se Severi kotiin vai mikä se juttu nyt olikaan. Jos itse sarjaa ei vielä lähitulevaisuudessa saada telkkarista pois, poistakoot edes sen Ismon tai Sepon ellei molemmat tylsät jo nähdyt hahmot sarjasta helvettiin. Onneks ne lopetti Kotikadun jo. Tällaiset suomalaiset muka jännät kotimaiset tv-sarjat ei oo mitään laatuohjelmaa ja mä en ainakaan keksi mitään syytä, miksi jatkaa väkisin tai edes aloittaa tällaista kakkaa. Jos haluaa katsoa tästä gengrestä jotakin, avatkoon telkkarinsa Emmerdalen aikoihin, ei tule ainakaan myötähäpeä suomalaisen kielioppi-hesalaismurteen kanssa.

Kumpikin ihan vitusti liikaa.

7. Facebookin tykkäyskalastajat
Mä en ymmärrä näitä. En ees jaksa sanoa mitään, kuva kertoo kaiken:


Siis, miksi?? Voisin heittää tähän vaikka miljoonia vastaavia. "Like if you love your grandma, ignore if you want to kill yourself." tai "Like if you own a best friend/phone/mother/anything" siis mikä järki noissa on? En tajua mistä noita oikein tulee mun(kin) etusivulle, mutta oon huomannu, että jotkut idiootit oikeesti munkin kaverilistoilta jaksaa tykätä noista.

8. "Haluan miehen joka on ymmärtäväinen/komea/romanttinen/hauska/fiksu/hyvä suutelija/lojaali/uskollinen/hyvä sängyssä/hyvännäköinen ja joka ei ikinä jätä mua" -naiset
Kuulostaa mun korvaan enemmän puhuvalta koiralta tai alienilta kuin mieheltä. Mun mielestä nykyään naiset (yleistän vähäsen) on ihan älyttömän vaativia ja lellittyjä parisuhteen ja miesihanteiden kanssa. Sinkkuna saatetaan vetää odotukset ihan äärimmäisyyksiin, odotetaan samantien jotakuta prinssiä valkoisella ratsulla, joka sattuu vain rakastumaan suhun tavikseen ensisilmäyksellä ja palvovan ja hemmottelevan sut piloille, eikä sun tarvitse tehdä mitään, koska hei sähän olet nainen. Sähän ansaitset sen! Miehen pitää treenata, näyttää samalta kuin hunksit, kokkaus on pakollinen koska rakastat kynttiläillallisia. Pitää harrastaa, opiskella, käydä töissä ja hemmotella sua, koska sähän oot se parisuhteen tärkein. Jos naiselle sanotaan jotain keittiöstä, heitetään voileipävitsiä tai pyydetään tekemään jotain ehkä vastineeksi ni eiii, mehän eletään 2000-luvulla! Silti loukkaannutaan verisesti, jos ovea ei avata, sun auton talvirenkaita vaihdeta tai ravintolaillallista tarjota. Jos mies ei jaksa rankan työpäivän jälkeen lähteä salille treenaamaan tai laittaa hiuksia koti-iltaa varten, niin valitetaan, miksei sitä viitsitä panostaa suhteeseen omaa ulkonäköä huolehtimalla, sillä sähän et halua koskea alustavaan sohvaperunaan. Kuitenkin, jos mies sanoo pitävänsä Megan Foxia hyvännäköisenä ja kauniina naisena, niin silloin häntä saa kutsua pinnalliseksi. Mutta niin, sinullahan on silti oikeus kuolata Magic Miken näyttelijäkaartia mielin määrin. Vaikka mies sua kuinka paljon rakastaa ja sinua yrittää tehdä onnelliseksi, hän ei ikinä tule olemaan läheskään yhtä ihana kuin Chuck Bass.

Tää ei kovinkaan paljoa vastaa mun ideologiaa tasa-arvoisesta parisuhteesta, niinkuin sitä kivenkovaa luullaan. Nykyään kaikki vaahtoavat naisille median tuomista ulkonäköpaineista, mutta mun mielestä se on yhtä lailla miehienkin ongelma. Tän takia Sinkkuelämää ei mulle aina maistu. Charlotte on ärsyttävä parisuhteen määräilijä, Miranda pitää kaikkia miehiä kusipäinä ja Carrie luulee olevansa aina se osapuoli suhteessa, joka luulee tietävänsä kaiken paremmin kuin kukaan muu. Silti niiden ympärillä pyörii yhä uudestaan joku raukka mies niiden valheellisia arvoja tukemassa? Koska nainen sä olet kultaa, no vittu niimpä. Ainoastaan Samanthalla on vähän terveempi suhde miehiin - hän sentään hyväksyy ne sellaisina kuin he ovat, tietenkin vähän muilla seurauksilla haha. Myös Frendien Rachel pompottaa välillä vähän loukkaantuessaan Rossia ihan jossain lattiarätin tasolla, että mua melkeen pahaa tekee sen miehen puolesta.


9. "Vittu mua vituttaa ja elämä on paskaa" -valittajat
Vaikka mäkin tässä nyt valitan parhaimmillani, en sitä kuitenkaan ihan joka päivä harrasta, uskokaa pois. Mun tekee melkein pahaa kuunnella näitä elämäänsä (muka)kyllästyneitä ihmisiä, jotka eivät mitään muuta keksi kavereilleen kertomista, kuin sen, miten perseestä kaikki on. Ja kun aletaankin miettimään vielä enemmän, niin ei oikeastaan mikään olekaan vikana, kunhan vaan tykkään hokea sitä jatkuvasti. Jos aamulla on herätys seitsemältä niinkuin kaikilla muillakin opiskelijoilla, niin elämä on paskaa. Jos ruuaksi on kaalilaatikkoa, etkä siitä pidä, niin elämä on paskaa. Jos olet taas kerran PA kun käytit kaiken rahasi viinaan, niin elämä on paskaa. Jos sinulla on huono tukkapäivä, niin elämä on paskaa. Jos ulkona sataa, on elämä paskaa. No vittu niin on! Pitäkää ne päänne kiinni, ellette keksi jotain parempaa. Suomessa asiat on kaikki ihan helvetin hyvin verrattuna muualle. Kylmä talvi ja korkeat verot on pikkujuttuja verrattuna siihen, ettei jossain päin maailmaa lapsilla ole ruokaa tai kattoa pään päällä, ja silti pistetään tehtaisiin töihin keskenkasvuisina senttipalkoilla, koska ei oo rahaa kouluun. Koulusta valittaminen ja varsinkin ilmaisesta kouluruuasta valittaminen on tekopyhintä shaissea, mitä ei suomalainen nuori suustansa voi päästää, varsinkin lukiolaisen suusta. Jaksetaan valittaa, kun ei ole muka varaa syödä ulkona tai shoppailla kerran kuussa, mutta se on pientä verrattuna muualle, sillä keskivertosuomalaisella on kaikki asiat kuitenkin hyvin. On surullista kuultavaa, miten jotkut jaksaa valitella miten huono olo on - katsokaa ympärillenne ja arvostakaa, mitä omistatte! Niin tyypillistä suomalaista, että kaivataan sitä, mitä muilla muka on. Ei sitä aina tarvitse olla mitä kirkkain sunshine, mutta turhat löpinät voi jättää pois, levittää vain huonoa mieltä turhaan kaikkiin muihinkin. Puheet pahoinvointivaltiosta saataisiin kuriin, jos ihmiset jättäisivät turhan dramaattisuuden elämästään pois.


10. Tatuointimokat
Ai, oot 14 ja isi antoi luvan ottaa synttärilahjaksi tatuoinnin. Kun lähdetään miettimään, minkälaisen haluat, et osaa päättää, mutta aika on varattu viikon päähän. Mitä helvettiä? Sehän on hienoa, kun sulla on joku pääskynen/tähti/ruusu/typerä merkityksetön tekstinpätkä jossain päin kehoa seuraavat 80 vuotta. "Muttaku se on nii siisti" - kommentti ei oo tarpeeksi hyvä syy tatuoinnille. Mä oon elämässäni nähnyt iha sikaupeita tatskoja, joilla on mitä upeempia ja syvällisempiä merkityksiä ihan itse omistajalleen. On naurettavaa, että muodin mukana otetaan kaikki kaveriporukassa samanlaiset tatskat vaikkapa tohon otsaan vain, koska hei se on tatuointi. Tatuointia mietitään, suunnitellaan ja totutellaan kuvaan ja ajatukseen musteesta ihossa reilun vuoden päivät, ellei useampikin. Itse oon harkinnut tiettyä leimaa ranteeseeni jo parisen vuotta, eikä vieläkään osaa olla varma asiasta. Mun mielestä surullisimpia tapauksia on nää suoraan jostain mallivihkosesta tempastut kukkakuviot.

Huvittavimpia juttuja on tietty nämä, milloin tatskanpiirtäjällä on lukihäiriö. Tai kun ei osata piirtää kunnolla. Ei siinä osaa enää muuta tehdä kuin nauraa.


11. Laihuuden ihannointi
Kun puhutaan kauniista ihmisestä, mulle ensimmäinen asia mikä mieleen tulee, ei ainakaan ole kyseisen henkilön paino. Mä en osaa yhdistää tätä nykyään vallalla olevaa "jos painat alle 55kg, olet arvokkaampi ihminen, kuin yli 60kg painava ihminen" -ideologiaa. Mun mielestä ihminen on kauneimmillaan silloin, kun on onnellinen. Vaikka se kuulostaa kuinka kliseiseltä tahansa, se näkyy. Se paistaa kasvoista, hehkuu käytöksessä, jos ihminen on sinut itsensä kanssa. Mä olen nähnyt niin kurvikkaitakin kuin hoikkiakin onnellisia naisia ja miehiä, jotka on ulkonäöllisesti viehettäviä, omilla tavoillaan. "Oot niin ihanan laiha" on ehkä hirvein kommentti, minkä ihminen voi toiselleen "kehuna" sanoa. Se ei ole mun mielestä positiivinen asia. Jos kommentoitaisiin "Olet niin ihanan kurvikas", suunnilleen 90 prosenttia saisi hepulin. Laihuudesta on tullut uusi kauneusmuoto, jos et omista sitä, et ole kaunis. Sinänsä surullista, koska sairaallollinen laihuus ei aina ole kropalle se terveellisin vaihtoehto. Jostain syystä tää asia sivuutetaan, koska sairaallollinen lihavuushan on enemmän halveksuttavaa, eikö niin? Vaikka sanotaan, että kauneuden eteen kuuluu kärsiä, se ei ole mun mielestä mikään kauheen tervejärkinen neuvo. Kauneus on elämää ja itsensä arvostamista. Toki terveellinen elämäntapa on aika välttämätön, mutta kuka sitä tuntisi olonsa onnelliseksi, jos söisi pelkästään roskaruokaa päivästä toiseen? Säännöllinen, tervehenkinen liikunta, säännöllinen syöminen, sosiaalisten suhteiden ylläpitäminen, opiskelu/työnteko  sekä itsestään huolehtiminen ei voi tehdä ihmisestä ylipainoista tai rumaa. Päinvastoin, tekee susta kauniin.

Kuitenkin! Hoikkuus ei ole asia, mitä tulisi vältellä, kuten ei myöskään kurvikkuuskaan. Jokaisen kroppa on erilainen, aineenvaihdunnat toimii erillä lailla, pituus vaikuttaa asioihin, kuten myös monet muut asiat. Geenit tekevät meistä omanlaisemme, eikä kenenkään tulisi asettua muottiin vain sen takia, mitä joku toinen pitää kauniimpana.


12. "Et osaa koska olet nainen" -äijät
Se, etten osaa matikkaa ei ole sen takia, koska mun kromosomit meni miten ne nyt meni. Se, etten ole kiinnostunut autoista enkä siis tiedä niistä mitään, ei johdu siitä, että mulla ei ole penistä. Syy, miksei historia tunne kuuluisia naisfilosofeja/fyysikoita/biologeja tai ihan mitä vaan ei ole siksi, etteivätkö naiset osaisi, vaan siksi, koska miehet eivät anna yrittää. Vaikka tämä tieto on ollut jo useamman vuosikymmenen tiedossa, on silti asioita, mitä miehet eivät vieläkään saa ahdettua päänuppiinsa, että ehkä nainenkin osaisi. Osaan vaihtaa kyllä itse lamppuni, en tarvitse siihen kolmea ruotsalaista pähkäilemään suurta dilemmaa. On loukkaavaa sukupuolisyrjintää, että jos pariskunta astuu sisälle autohuoltamoon, niin kysymykset autosta esitetään miehelle, vaikka kyseessä olisikin naisen auto. Vaikka sama tapahtuu myös toisinpäin ja miesten taitoja arvostellaan niin keittiössä kuin pesukoneidenkin ääressä. Jostain syystä on näin, että naisten kohdalla tää sattuu olemaan yleisempää.


Olen jälleen puhunut, joten hiljenen taas vähäksi aikaa. Muistuttaisin jälleen, että teksteissä on käytetty jälleen kirjoittajan omia mielipiteitä ja kokemuksia. Älä vedä hernettä nenään, ainoa kuka pahoittaa mielensä on sinä itse.

In English: Again, only in Finnish this time mates! I'll update more later!

MIKÄ MÄTTÄÄ

Erikoisen ahtaassa mielensopukassa on mulla kummitellut jonkin aikaan tällaisen postauksen toteuttaminen, joten kai sitä härkää (on mun horoskooppi heheHEHEH) on otettava viimein sarvista ja hammasta purren toteuttaa tämä muutenkin kuin luonnoksissa. Jos sairas ajatuksenjuoksu tekstimuodossa aiheuttaa hengenahdistusta ja luonnotonta hikoilua, klikkaa punaista rastia. Tästä kyseisestä tekstinpätkästä (pitkästä) on tulossa mun mielipiteeni kaikkea nykyisin valitettavaa toimintaa ja ihmisiä kohtaan. Turha ottaa henkilökohtaisesti.

1. Maailmanpelastaja -ihmiset
Se, että et pese hiuksiasi kuin kerran kuussa säästääksesi vettä tai jätät kenkäsi ostamatta koska afrikan lapset ei tee sinusta parempaa ihmistä. Se, että keräät paljain jaloin kävelylläsi ympäri vuoden lasinsiruja ja kiviä tulehduksiin asti, aiheuttaa vain itsellesi antibioottikuurin ja sairaalakäynnit, mistä tulee kulutuksena paljon isompi haitta, kuin niiden saatanan tossujen ostaminen vaikka kotimaisilta kenkäsuutareilta. Jos itse et syö lihaa/matkustele hiilipäästöisillä kulkuvälineillä/osta kulutustuotteita uusina ja/tai jätät buranasi ostamatta koska eläinkokeet, mutta ystäväsi ja läheisesi ympärilläsi niin tekevät, ovat he syypäitä kasvihuoneilmiöön plus muuhun ah-niin-kamalaan kulutukseen sekä eläinrääkkäykseen, mikä tekee tietysti sinusta niin paljon paremman ihmisen.

2. Jääräpäiset ja "oma sana on laki" -ihmiset
Se, että olet fiksu ja ehkä ihan hyviä mielipiteitä omaava ihminen, ei tarkoita sinun olevasi jotenkin muiden ihmisten yläpuolella oleva kusipää, kenen ei tarvitse edes kuunnella toisen ihmisen ajatuksia. Huudatat mielipiteesi politiikasta/julkkiksesta/kansallisuudesta tai vittu vaikka koulun biologiantunnilla tehtävästä ryhmäesitelmästä, mutta auta armias jos joku ehdottaa, voidaanko käyttää sinisen tussin sijasta punaista, niin ei koska sinä et tykkää punaisesta. Jos sinua ei valita harrastusjoukkueen kapteeniksi tai koulun oppilaskunnan puheenjohtajaksi tai vaikka et saa kutsua puolituttusi serkun kissanristijäisiin niin saat kohtauksen, koska sinähän se tämän maailman napa olet.


3. "Miks vitus pidät blogii ku ei sulla oo oikeestaan mitää asiaakaan" -puheet
Se, että pidän/pidät/joku pitää blogia muttei näytä samalta tai omaa yhtä paljon lukijoita kuin ruotsin blogikuningatar Kenza ei tarkoita, etteikö hän sellaista saisi tehdä. Jos haluaa esitellä sekä jakaa ilonsa vaikka viime kuussa hankkimastaan saksanpaimenkoirasta, pitäkööt blogia hurttansa koiranpaskan analysoimisesta, jos vain intoa riittää. Blogi on aika usein sekä aika lailla pitäjänsä näköinen, joten jokainen blogi on niinkin kliseisesti sanottuna kuin oma julkistettu päiväkirja. Harrastusmuotona bloggaaminen menee mielestäni ja luulen, että myös aika monenkin bloggarin mielestä siinä missä mikä tahansa muu harrastus. Jos telinevoimistelu/jääkiekko/ratsastaminen on mielestäsi diivoille, voit ajatella samaa myöskin bloggaamisesta, samalla tavalla se vie sinulta aikaa kuin mikä tahansa muu kolopallo. Blogeja on tai ainakin tulee lähitulevaisuudessa olemaan jokaiselle jotakin, joten vaikka se naapurin Riitan sisustusblogi ei välttämättä jutuiltaan nappaisikaan, voi sitä aina löytyä treenipäiväkirjojaan yleisölle blogissaan jakava Virpi, joka ex-futarina haluaa säilyttää timmit reitensä.

4. "Jätettiin kundikaverin kanssa kortsut hyllylle koska YOLO" -teinit
Tää nykyään Usherin ja kaikkien muidenkin naurettavien jenkkiräppärien viljelemät lyhennelmäSWÄGIT alkaa tursuamaan sieltä sun täältä korvista ulos. Typerimpienkin jenkkien luulisi ymmärtävän, ettei se saatanan typerä itsestäänselvyytenä pidettävä lause "You only live once" anna sulle riittävän hyvää syytä lopettaa se sun kerran eletty elämä hyppäämällä kalliolta alas. 15 vuotta purkissa ei anna sulle riittävän hyvää syytä jättää just sitä ehkäisyä pois koska hei, mehän eletään vain kerran ja 9 kuukauden kuluttua sullahan on se toinenkin nyytti siinä sylissä joka SEKIN elää vain sen yhden elämän. Nyt vittu jooko.

Tässä vielä kaikille niille idiooteille, ketä ei ymmärtänyt tekstin sanomaa:   

5. "Hei en mä ole kiusaaja mä tein sen vaan läpällä" -juntit
Se, että sun mielestäsi se vinoileminen/tökkiminen/toisen jutuille tai teoille nauraminen ja/tai julkisesti nolaaminen oisi sun mielestäsi hauskaa, ei välttämättä ole siitä kohteesta mikään todellinen nautinto. Idioottimaisin teko tai juttu, minkä voit suustasi päästää on se, että hei, se oli vaan läppä se. On jumalattoman epäreilua ja lapsellista etsiä tekosyy ilkeille teoilleen siitä, että se oli sun mielestäsi pelkkä vitsi. Kiusaaminen on tässä yhteiskunnassa aina vain vakavampi juttu. Se, ettei sua ole itseäs ikinä kiusattu, ei anna sulle syytä olla käyttämästä pääkoppaasi ja vähäisiä empatiakykyjäsi miettimällä, miltäköhän tosta toisesta tuntuu, kun kamppaan sen rappusissa "läpällä". Kenelläkään ihmisellä tällä planeetalla ei minun tietääkseni ole oikeutta pistää kanssaeläviä ihmisiä arvokkuusjärjestykseen naaman, voiman, puheen, ajatuksien, seksuaalisen suuntauttumisen tai ajatuksien perusteella. Kiusaamisen vaikutukset on jotain sellaista, mitä ei voi ymmärtää täysin ellei sitä ikinä ole itse kokenut. Sen vähätteleminen on lapsellisen typerää, mitä mä en voi ikinä ymmärtää.

6. Itsestäänselvät blogimokat
Vaikka tuossa kohdassa 3 puhuinkin vapaudesta hoitaa hommansa miten itse tykkää, voin ilmaista silti syvän hämmästykseni omasta mielestäni tyhmimpiin blogimokiin ikinä. Ymmärretäänhän se, jos ei haluta pitää blogiaan virallisena ja kirjoitetaan ei-kirjakieltä, mutta hymiöiden liikakäyttö ja "siis se oli niiiiiiiiin siiikaaaaihkkkkkuu q saatii nimmariittt ja yhteisssspicit siltä twailaight_tähdeltä jenggireissult<33 69" -tyyppiset vuodatukset nostattaa herkästi ihon kananlihalle. Toinen mua hämmentävä tapaus on paskat järkkärikuvat. Saa olla aika paska valoitus, jos saa järkkärikuvat heilahtamaan, saati sitten jos niitä on pakko pistää se 10 samanlaista omakuvaa peräkkäin blogimerkintään ja vielä heilahtaneita sellaisia, sekä kuvatekstiks "Vähä taidekuvaa :):)". Vaikka isi osti sulle canonin ja pari objuu (koska et tiedä mikä sen oikea nimi on) mukaan kiitoksena kasin keskiarvosta seitsemännen luokan todistuksessa, ei tarkoita, että sä olisit oikee valokuvaaja. Onko se niin saatanan vaikeaa avata ohjekirja ja opetella käyttämään sitä isoa mustaa mötikkää muullakin kuin automaatilla?

7. "Justin Bieber on homo ja Miley Cyrus huora" -idiootit
Ai, onkos sulla tuttuja jenkkilässä? Ootkos kyseisten ihmisten läheinenkin tuttava? Se, ettei se musa maistuisi tai näyttelijän leffat miellyttäisi, ei tarkoita sulla olevan oikeutta haukkua itse artistia tai näyttelijää kyseisillä sanoilla, mitä ei oikeastaan edes haukkumasanoiksi voisi laskea. Tää "olet homo" on mun mielestä aika ala-arvoista huumoria, sillä jos samalla äänensävyllä todettaisiin "olet hetero", olisi hämmennys suuri. On naurettavaa, että kateus menee nykyisin niin suureksi, että on pakko väittää toisen seksuaalisesta suuntautumisesta jotakin haukkumisen aihetta, kun mitään muuta ei keksitä. Juurihan se teinitähti seurusteli itseään kaksi vuotta vanhemman neitihenkilön kanssa, kertooko se sinulle homokammoiselle jotakin? Muutenkin tää Bieber-viha on lähtenyt ihan käsistä. Voit sanoa jätkän tekevän täysin huonoa musiikkia vasta silloin, kun olet itse tehnyt parisen maailmanlaajuisesti top-listoilla myyneen albumin, pari Madison Squarin keikkaa loppuunmyytynä muutamassa minuutissa, parit maailmankiertueet sekä omistat muutaman miljoonan naispuolisen fanin, jotka tekisivät mitä tahansa päästäkseen kanssasi naimisiin. Ja kaikki ennen täysi-ikäisyyttä. Omasta mielestäni, vaikkei Justinin musiikki ole ihan sitä parhaimmistoa, osaan kunnioittaa poitsun saavutuksia musiikinteossa sekä tietynlaista bisnesvainua alalla.


Ja tosta Cyruksesta. Wikipedian määrittely huoralle kuuluu suurin piirtein näin, ihan muistinvirkistykseksi: "Prostituutio on tulojen hankkimista sukupuolisuhteiden avulla. Prostituution harjoittajaa kutsutaan prostituoiduksi", eli siis huoraksi. Kun tarkemmin asiaa miettii, voisi luulla, ettei nuorella miljonäärillä ole asiaan paljoa tarvetta.

8. Naiivit vastarakastuneet hipsterit
Vallan ihanaa, että olet löytänyt elämäsi rakkauden ja voi sitä hössötämistä kuinka söpöjä te olette ynnä muuta! Se ei kuitenkaan ole mun mielestä syy heittäytyä täysin aivottomaksi. Se, että olet 16 ja elämäsi mies on täydellinen vailla vikoja ja kyllä sinä pystyt nyt tekemään vähän kompromisseja ja laihduttamaan, jos jätkä vähän vihjailee ja silikonit on ihan OK otetaan pikavippejä ja ah kuinka iloinen olet kun saat istua yksin perjantai-iltana kotona samalla, kun herra täydellinen kuksii kadulla parasta kaveriasi. Samalla suunnitellaan upeaa tulevaisuutta, muutetaan ulkomaille asumaan, johonkin lämpimään koska Suomi on pyllystä, mutta isi laittaa tilille vähän rahaa. Hankitaan täydellinen asunto aivan keskustassa koska niitähän riittää paljon ja halvalla! Poikkis käy töissä eikä todellakaan valita, samalla ku sä käyt Euroopan parhaimmassa musakoulussa ja oot sikahyvä laulaja, vaikket ikinä olekaan sitä harrastanu tai tunteja ottanu, mutta hei ei se niin vaikeeta ole! Teet pari albumia, koska oot tarpeeks näde julkkikseksi. Sitten otatte sikasiistejä tatuointeja, olette ruskettuneita ja laihoja, koska se on elämän kannalta tärkeintä ja mitkä ihmeen kalliit laskut, ei se asunto ja kulut mitään maksa? Otetaan pari dogia ja shoppaillaan ihan jumalattomasti ja käydään välillä kauppiksessa vähän bisnestä lukemassa koska rahaa ku roskaa, koska meillä vaa sitä on, mutta mikä työssäkäynti? Perustetaan joku yritys, mistä tulee sikasuosittu! Ollaan rikkaita, muutetaan johonkin Italian rannikolle aurinkobiitsille ja pyöräytetään pari vauvelia, koska mitkä lapsettomuusongelmat? Koskaan ei ole puutetta rahasta, koska isi on olemassa ja poikkis ei ikinä sua satuttaisi, niin mikä pettäminen? Elämä on ihanaa, ei ole mitään ongelmia, sillä mun elämä on ollut ruusuista tähänkin asti, mikä muka pieleen menisi? Elätte onnellisina elämänne loppuun asti jossain palatsissa hawaijilla ja koska teistä tulee rikkaita, voitte ostaa jonkun elämäneliksiirin kun se keksitään, ettekä kuole ikinä! Täydellinen elämä!

Pää hajoaa.

9. Isin pikku kullat
Tosta edellisestä kohdasta inspiroituneena päätin jatkaa vähän samantyylisellä linjalla. Onhan se kivaa, että porukat menestyneet elämässä hyvin ja ainoana lapsena tai ainakin toisena kahdesta olet aina saanut kaiken mitä tarvitset ja ehkä myös enemmänkin. Mutta koska olet niin saatanan lellitty kusipää kakara, ethän tietenkään tiedä paskan vertaa mistään rahankäytöstä, mistä sitä tulee tai miten sitä saa, sillä onhan isillä kukkaro. Koskaan ole päivänkään vertaa tehnyt elämässäsi ruumiillista työtä tai edes työtä, sillä teillähän kävi aina kokki ja siivooja kotona, eikä äiti ole ikinä sinulle opettanut, miten päin moppia pidetään kädessä. Koulussa saat raivarin, jos kaveri sanoo sinulla olevan huulipunaa hampaissa tai jos nuorempi oppilas vahingossa kompuroi edessäsi ja koskee uuteen Vuittonin laukkuusi, koska siitähän jäi naarmu. Joka vuosi käydään Miamissa tai Nykissä shoppailemassa, mutta koska sulle tulee ikävä poikkista ja BFF:ää, on pakko varata aikaisemmat lennot, kun ei enää Victoria's secret kiinnosta. Sulla on skootteri, muttet aja sitä, koska hiukset menee kypärästä sekaisin, joten kinut isiltä mopoautoa. Jos et saa sitä harmaata ganadangoosea sekä jumpinia joululahjaksi, heität uuden iPhone 5:si seinään, koska isi ostaa kuitenkin uuden. Roskia et vie etkä jälkiäsi siivo, koska sinulta ei ikinä sitä pyydetä. Kesätyöt on köyhille, sillä isi maksaa kuitenkin kaiken. Vessanpesu on ällöttävää, vaikka sinulla oma kylppäri olisikin sekä imuroiminen liian raskasta sun pikkuiselle selälle. Seurustelet vain sinua vähemmän rikkaiden kanssa mutta et kuitenkaan turhan köyhien, koska sehän olisi noloa. Kuitenkin kaiken tämän jälkeen ihmettelet, miksi ihmiset ei usko kun kerrot perheesi olevan keskituloinen, vaikka pistätkin instagramiin päivä päivältä uudempia kuvia itsestäsi mopoautossasi, jossa takaata näkyy teidän hulpea omakotitalo esikaupunkialueella. Pidät kaikkea ja kaikkia itsestäänselvyytenä, joten lisäät naamakirjaan päivittäin uuden kuvat sinusta ja tisseistäsi, koska muuten tarvitsemasi huomio jää liian vähäiseksi. Kun loppupeleissä toteat inhoavasi ylimielisiä ja itsekeskeisiä ihmisiä, ihmettelet, kun ihmiset haukkuvat sinua netissä anonyymina tekopyhäksi.

edit // Okei tästä kyseisestä kohdasta tuli tosi ääripäätä kuvaava, mutta pointti selvä, eiks?

10. We Heart It:n typerät "olen niin rikki ja poikaystäväni on ihana mutta typerä ja miehet on perseestä" -masennuskuvat
Onhan se totta, että rakkaus satuttaa ynnä muuta, mutta on se jumalauta kumma, kun on sitä pakko toitottaa joka suunnasta. Ekana on joku random kuva jostain tytöstä/rannasta/metsästä ja sitten teksti "I don't know what to do". No aijaa! En tiedä minäkään! Myös nää "I feel so empty" ja "I'm so happy that I met you" -paska on jotenkin niin turhaa. Kivaa, jos joku tykkää, mut mun mielestä aika boring shit. Mua ei kiinnosta, kuinka rikki joku random tyttö on ekan 2 viikon seurustelusuhteen jälkeen, eikä enää ikinä luota miehiin, kun yks idiootti jätti sen tekstarilla. Nyt vittu ryhdistäytykää, ei tollasten naiivien kuvien tuijottelu elämää ja ihmissuhteita paranna!

Ja tässä teille haaveilun aihetta:

11. Sinkkuelämää -sarjan naiset
Ihan karmeinta ikinä. Mä tykkään itse sarjasta, ihan hauska ja Samatha hoitaa hommansa hyvin, mutta auta armias ku ruutuun tulee Carrie muka-söpöllä flirttailullaan ja se superällöttävä Mr. _fucking_ BIG, niin arvatkaa kenellä lentää sormet kurkkuun. Se saatanan ämmä ois saanu jo ensimmäisestä poikakaveristaan itselleen aviomiehen, mutta ku se idiootti sössii koko elämänsä sillä ylianalysoinnillaan joka saatanan jaksossa, ni ei oo ihme, että meni toista kymmentä vuotta sekä kolme neljä lisää, että sai sen yhden äijänkin pidettyä vähän pidemmän aikaan saman katon alla. Muutenkin tällaiset muka fancyt Cosmopolitan -naistenlehtiämmät saisi tappaa itsensä sellaisella ylienergisyydellään sekä "olen nainen joten olen parempi ihminen" -elämänfilosofiallaan.


12. Muka tasa-arvoa hakevat, oikeasti miehiä sortavat muka-feministit
Tää on arka paikka. On totta, että naisilla on miehiä vähemmän oikeuksia jossain päin maailmaa, eikä se meillä kotisuomessakaan kaikki vielä ihan tasa-arvon mukaista ole, mutta sen sijaan, että miehiä haukutaan naisten syrjimisestä, voitaisiin vähän katsoa naisten toimintaan myös. On naurettavaa, että annetaan sukupuolen vaikuttaa niinkin vahvasti vielä tänäkin päivänä niin tietoihin sekä taitoihin, mutta myöskin yleistystä parisuhteissa. Naiset ovat yhtä vahvasti parisuhteenrikkojia ja sydämensärkijöitä kuten miehetkin, joten on epäreilua miehiä kohtaan, miten naiset valittavat pelimiehistä jatkuvasti. On yleistämistä sanoa, että miehet kaikki sortavat naisia, mutta niin on myös se, että väitetään miesten olevan aina kusipäitä parisuhteen tai miltei kaiken sosiaalisen toiminnan kannalta. Nyt haloo hei! Naisilla on monia sellaisia oikeuksia mitä miehillä ei ole, esimerkiksi lapsien ja adoption saralla. Lapsen tultua maailmaan, on äidillä eli naisella suurempi oikeus lakikirjojen mukaan, kuin isällä on. Tasa-arvoa tuskin tullaan ikinä saavuttamaan tähän yhteiskuntaan, jos toisen sukupuolen sortamista sanoin jatketaan, vaikka yksilöitähän tässä ollaan.


Amen.

In English: Hey mates! I'm sorry, but I'm not going to translate this thing in english. Too much to do and hey, this is only speaking of finns, most of it.

Copyright © 2015 · Designed by Pish and Posh Designs