day 2 in paris, part 1!

Huomasin toisen päivän kuvia selaillessa, etten saa millään mahdutettua koko päivää järkevästi vain yhdelle postaukselle... Hitsit oon kuvannut paljon! Teenpä näitä sitten kaksi :-)

Tiistaiaamuna suunnattiin ah-niin-ihanan ranskalaisen aamupalan jälkeen (mulla on ikävä tuoreita croissanteja...) kauppareissulle! Kävelymatkaa lähimpään kauppaan ei ollut turhan paljoa ja perille päästyä kierreltiin vähän eri osastoja läpi. Tiesittekö, että Ranskassa on omat myyjät vihannesosastolla, jotka punnitsevat ruuat asiakkaan puolesta? No mikäs siinä.

Bongasin suomalaisia!! Okei mikä ihme tuo pullonkorkkisysteemi on?
Ostin tässä vaiheessa jo ensimmäiset tuliaiset! Vanhemmat tykkäsivät ihan älyttömästi mun tuomasta vastajauhetusta ranskalaisesta kahvista ja täytyy myöntää, tuossa tiskilläkin tuoksui ihanasti kahvi.

Kauppareissun jälkeen käytiin kotona viemässä ostokset jääkaappiin, käväistiin Starbucksissa hakemassa takeawayt ja lähdettiin jälleen liikkeelle!
Ranskan poliisit liikkuvat jalkavoimin!

Lähdettiin metrolla liikenteeseen, sillä tän päivät kohteet oli vähän kauemmampana, eikä turhaan haluttu tuhlata aikaa kävelemiseen. Oon muuten aina pitänyt metroa jotenkin aika karmivana paikkana. Nyt reissun aikana tuli huomattua, kuinka kätevä se oikeasti onkaan! Junat pysyy aikataulussaan, nopea tapa liikkua ilman myöhästymisiä, sillä metrohan ei odota ketään. Bussit voivat mennä miten sattuu, mutta metrolla ainakin pääset liikkeelle. Silti, seistessä ruuhkassa muiden tönittävänä jumalattoman kovaa kulkevan maanalaisen kyydissä, tuli väkisinkin mieleen, ettei nyt mikään törmääminen olisi todellakaan mukava kokemus...

Maanpinnalle palattua käveltiin pitkin korttelin kujia ja muita. Tykkäsin älyttömästi latinalaiskorttelista, siellä oli jotenkin niin tunnelmallista!Mun reissun yks lempparipaikoista oli ehdottomasti tämä kyseinen vanha pikkuinen kirjakauppa nimeltään Shakespeare and Company! Tuon historiasta en muista kummempia, mutta ai että siellä oli niin söpön tunnelmallista ja vanhanaikaista! Sisällä oli valokuvaus kielletty mikä harmitti mua ihan vietävästi, sillä paikka oli niin hauskannäköinen, että oisin voinut muuttaa sinne. Suosittelen kaikille Pariisissa kävijöille! Kirjat olivat suurimmaksi osaksi englanninkielisiä, mitä ehdin tarkastella. Löysin jopa pari tuttuakin opusta, sillä olihan paikan päällä nuorillekin oma hyllykkö!


Kirjakaupan jälkeen käveltiin toiselle puolelle katua ja ylitettiin Seine. Käytiin monelle aika tutussakin kirkossa, Notre Damessa, mitä olin odottanut erikoisen paljon.


Kirkko kun kerran oli kyseessä, oli valaistus aika hämärä. Mua harmittaa, kun missään ei saanut käyttää salamaa (vaikken tosin olisi sitä kehdannut käyttääkään), sillä kuvat tuppas heittämään aivan keltaisiksi. Toi paikka oli aivan uskomattoman kaunis! En ole uskovainen, mutta oon aina pitänyt kirkoista. Miksi ei viihtyisi niin kauniissa paikassa? Paikalla kuhisi tietenkin ihmisiä, joten väenpaljouskin vähän pakotti laskemaan kameraa ja vain katsomaan paikkoja.

Ja eikun jatkamaan matkaa!Käveltiin pitkin latinalaiskorttelia ja sen kujia hyvän aikaa. Oltiin oltu liikkeellä jo aika kauan, joten pikku hiljaa alettiin etsiä jotakin kivaa ruokapaikkaa, jonne istahtaa hetkeksi. Mä oikeesti tykkäsin noista teistä; ei tuollaisia ole Suomessa!

Ennen kun ehdittiin väsähtää aivan kokonaan, päädyttiin istumaan ja levähtämään sivukadun yhteen ravintolaan. Paikka oli todella ranskalainen, punaruudulliset pöytäliinat ja kaikki! Ja en ole muuten ikinä nähnyt noin söpöjä ruokalistoja - ne oli kirjoitettu käsin ja nidottu omin käsin pieniksi vihkosiksi!

Jatketaan mahdollisimman pian part 2:sella!

2 kommenttia:

  1. vittu sä oot kuvannu paljon :DD ihanalta näyttää !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nii oon XD liikaa XD odota vaan pääsin vast päivän puoliväliin, en osannu oikee ees karsia kuvia. kiitti:)

      Poista

Copyright © 2015 · Designed by Pish and Posh Designs